Pefkohori apartmani letovanje 2024 | Najveća ponuda smeštaja | Club Paradiso Travel

Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603

Nađite i rezervišite smeštaj brzo lako i jednostavno
Verovatno Najveća ponuda smeštaja
Sve cene na sajtu su
bez skrivenih troškova
Plaćanje gotovinom,
karticama ili čekovima
Štedimo Vam vreme
odgovor na Vaš upit dobijate U ROKU OD 24H

Dobrodošli u Pefkohori

Pefkohori je kosmopolitski centar udaljen 105 km od Soluna. Popularna je destinacija jos od 70-tih godina prošlog veka, dok je danas nosilac turizma na Kasandri. Značenje imena po borovim šumama (pefko – bor, hori – selo), koje su idealne za opuštajuće šetnje.

Pefkohori plaza

 

Pefhohori apartmani, vile i hoteli leto 2024

Ponuda smeštaja i apartmana je zaista zavidna, kao sto smo već pisali. Grad je pored Haniotia centar regije i stoga postoji dosta mogućnosti za komforan i udoban smeštaj, kako u vilama tako i u hotelima svih kategorija

 

Stari deo Pefkohorija karakterističan je po uskim uličicama, prelepom trgu i crkvi, dok je moderan deo smešten uz dugu peščanu plažu. Na potezu uz plažu, nalazi se neverovatno dugo šetalište pod palmama, dok su se sa strane setališta načičkale picerije, roštiljarnice i hamburdžinice kao i taverne i kafići. U severnom delu mesta nalaze se diskoteke za mlađe ljude, kao i za sve ostale koji se tako osećaju, koji vole i uživaju u noćnom životu. Mesto važi za jako urbano i zabavno, prepuno radnji sa suvenirima, restoranima, marketima...

Pefkohori plaza

 

Pefkohori je popularno odmaralište kod samih Grka za vreme vikenda tako da povremeno može biti dosta gužve, a naročito ta gužva dolazi do izražaja početkom avgusta. Uske ulice povezuju stari deo naselja sa novim Pefkohorijem. Legenda kaže da je stari naziv oblasti bio Kapsohora, što u prevodu znači zemlja koja gori, jer su ga još od drevnih vremena često spaljivali pirati, koji su u to vreme krstarili zalivom Toroneos. Simbolika ili ne, ali većinu obližnjih šuma su uništili veliki požari 2006. Još uvek postoje ostaci kuća uništenih vatrom iz tog doba.

 

Sa populacijom od oko 2.000 stalno naseljenih ljudi, dok je u sezoni taj broj znatno veći, Pefkohori ima sve sadržaje koji su potrebni za bezbrižan odmor: Pefkohori hoteli i vile sa apartmanima i studijima svih kategorija, turističke i rent-a-car agencije, supermarkete, ekskluzivne radnje i zlatare, pekare, poslastičarnice, ambulantu, apoteku i poštu. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, kao i rekvizite za sportove na vodi. Druge zanimljivosti su Manastir Agios Ioannis of Rossou i morsko jezero Glarokavos. Leti se održavaju trke jedrilica, zvane "Itenba", po Glarokavos marini. Flying Dolphins i drugi trajekti polaze svakodnevno iz Pefkohorija ka drugim Halkidiki lukama Uranopolisu i Dafni.

 

Pefkohori plaže

Plaže Halkidikija su dobro poznate, kako kod naših turista, tako i u celom svetu, i s pravom nose reputaciju jednih od najlepših plaža Grčke. Plaža u Pefkohoriju je peskovita, dugačka oko 300m. Na nekim delovima plaža se graniči sa dvorištima pojedinih apartmana, izmedju kojih je šetalište. U odnosi na Sitonija plaže, na Kasandri su plaže življe, sa vise ljudi i zabave, a plaže u okruženju Pefkohorija mogu da zadovolje čak i najzahtevnije putnike. 

 

Kako stići do Pefkohorija?

Do Pefkohorija se stiže izuzetno lako. Maltene od Beograda do Pefkohorija imate tri skretanja. Od Soluna kada se zaputite prema Halkidikiju, pratite znakove za Nea Moudania-u, a kada prodjete pored jednog od većih gradova Halkidikija, dolazite do raskrsnice gde se račvaju putevi za Kasandru i Sitoniju. Desno se skreće za Sitoniju i Neos Marmaras, a vi jednostavno nastavite samo pravo, nigde ne skrećući. Dalje ćete proći kroz Afitos, Kaliteu, Polihrono, Hanioti i na kraju stižete u centar Pefkohorija.